keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Setti "Villapallo"




Illan päätteeksi valmistui avaimenperäsetti "Villapallo". Mielestäni kuva on erittäin hienoa. Tarkkasilmäinen lukija varmaankin huomaa erittäin hienot renkassysteemin. 
Pallot on neulottu tyylillä 'jotenkin sinnepäin', lisäyskerroksilla on neulottu jokaisesta silmukasta yksi lisäsilmukka ja lisäyskerroksia on neulottu 2-4.

Yhden illan juttu: villapallokoru ystävälle

Katsoin erittäin karvaista kissaa ja furminaattoria ja ajattelin käyttää kissankarvoja johonkin hyödylliseen.




Otin lankalaatikosta pirteänväristä oranssia lankaa ja aloitin neulomaan kuudella silmukalla putkineulosta (Käspaikan linkki) 4-5 cm verran. Sen jälkeen loin jokaisesta silmukasta kaksi uuttaa silmukkaa (puikolla yhteensä 18 s) ja jaoin ne kolmelle puikolle. Neuloin putkea noin 2-3 cm verran, täytin sen kissankarvoilla ja aloitin ylimääräisten silmukoiden päättelyn (3 yhteen tai 2 silmukkaa ylivetäen yhteen). Kun puikoilla oli jälleen 6 silmukkaa, neuloin muutaman kerroksen putkineulosta ja aloitin seuraavan pallon neulomisen.



Tarkoituksena on neuloa villapalloista rannekoru ystävälle ystävänpäiväksi. Huomasin että kissan karva on sen verran lyhyt ja piikikäs että villapallojen täytteeksi sopisi muu vaihtoehto paremmin: täytevanua, vanhoja langanpätkiä, huovutusvillaa