maanantai 6. joulukuuta 2010

Viimeiset metrit ennen loppusuoraaSytyckin haastena oli luoda oma malli ja kirjoittaa siihen ohje. Malin luominen sujui hyvin, mukana oli vähän tuuria ja avoin suhtautuminen syntyneeseen tekeleseen. Seuraavaksi oli vuorossa ohjeen kirjoittaminen. Muistivihkoni oli aika sotkuinen jossain vaiheessa.Se vaihe aiheutti aika monta kysymystä:

* Epäilin ohjeessa käytettyjen termien oikeellisuutta, esim. yhdessä paikassa kerroin riveistä, toisessa paikassa kerroksista. Katsoin Käspaikkaa ja jossain määrin sainkin sieltä apua, mutta muutamien menetelmien esittely oli vähän hatara, tiesin miten tein jotain, mutta en löytänyt sille oikeata termia.

* Ohjeen muoto. Ensimmäinen versio oli kolmen sivun pituinen pitkä tekstilitania. Kakkosversiossa otin mukaan kaaviot ja tekstimäärä väheni. Kolmosversiossa tekstiä kutistettiin lisää ja yritän tehdä kaaviosta erittäin informatiivisen. Hyvässä ohjeessa on mielestäni hyvä kuva mallista, erittäin selvä kaavio ja mahdollisimman vähän tekstiä.

* Tilaa olisi ollut myös testineulojalle, koska jossain vaiheessa ihminen muuttuu sokeaksi omalle tekstille, eikä huomaa kaikkia virheitä. Ratkaisin asian viikonpituisella tauolla ja sen jälkeen luin ohjeen uudellen uusin silmin. Voin sanoa että se tauko oli hyväksi.

* Kielioppi. Suurin ongelmani. Tiesin että lauserakenne on virheellinen ja tarvitsin ehdottomasti ohjeen oikolukua.

* Kuvat. Käytössäni on pikkuinen pokkarikamera ja sillä pystyy tekemään kuvia. Epäilyjä aiheuttii vaan taitoni ottaa hyviä ja informatiivisia kuvia. Eli tarvitsin apua siinäkin. 

* Ohjeen visuaalinen puoli: värit, fontti, taitto. Se on taiteenlaji jota en hallitse. Eli tarvitsin siinäkin apua. 

Ratkaisu: henkilö X. Lähetin yhteistyöehdotuksen ja takaisin tuli positiivinen viesti. Hän sai karhut, ohjeen, yleisehdotuksen, kakkoskorjauksen..  ja pienen odottelun ja voodoon jälkeen saan takaisin esittelykelpoisen ohjeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti